CRONICI DIN GERULIA & STIRI FIERBINTI din TREBUCI

mai 9, 2013

Capul plecat , sabia nu-l taie , pe cioban când plouă ,îl udă la ….

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 9:17 am

În ţara unde-s nalţi stejarii şi unde turma o conduc astăzi măgarii, nu ciobanii , capul plecat , sabia nu-l taie , pe cioban când plouă îl udă la coaie – din ciclul hai să parlim discuţii , yo cu mine

fotografie editată gratuit la www.pizap.com

Îmie aşa o greaţă de toţi şi de toate , în România gri şi fără nici o speranţă blogurile deja au devenit o povară , o risipire inutilă .Am evitat să scriu despre glorioasa aniversare a momentului în care bravul nostrum preşedinte – jucător ne-a pricopsit cu un premier mitoman şi plagiator , totul întru Gloria şi mai binele de mâine a României . M-am răzgîndit după ce am conştientizat că Întîmplător , ne merge bine  deoarece “La un an de la instalare, premierul Victor Ponta si guvernul sau se mentin la cote de incredere foarte bune desi performantele sale economice sunt modeste, planul de guvernare lipseste, putinele masuri sunt adoptate haotic, liberalii afla deseori de la TV despre intentiile primului-ministru, nepotismul a devenit politica de stat, PSD si PNL sustin public politicieni acuzati de coruptie in loc sa se delimiteze de ei si cu toate acestea opinia publica le acorda credit masiv. Vi se pare putin lucru? Aruncati o privire in Franta pentru a vedea cum se poate prabusi in cateva luni increderea unor politicieni.  Pentru mult mai mult, liderii USL sunt bine-merci dupa un an. De ce unii platesc iar altii nu? Aceasta este, de fapt, o  mare  realizare a premierului Victor Ponta.Guverneaza prost, dar sta bine…..” cum scrie Dan Tapalabă  pe Hotnews în “Cea mai mare realizare a guvernului “ . La ceas aniversar, guvernul von Ponthausen se poate mândri : Mii de angajati ai companiilor Oltchim, Hidroelectrica si Mechel se asteapta ca in orice clipa sa fie dati afara (http://www.wall-street.ro/articol/Companii/145772/disponibilizari-la-orizont-ce-optiuni-au-angajatii-de-la-oltchim-mechel-si-hidroelectrica.html )  , onor guvernoiu a închis cele patru termocentrale ale Complexului Energetic Oltenia trimițând 15.000 de angajați în concediu forțat două săptămâni , preţurile cresc exploziv, inflaţia ne bate la uşă, viitoarele împrumuturi din partea FMI sunt sub semnul întrebării .

Traian Băsescu ne spune la ceas de seară basmul cu asigurarea macrostabilităţii economice şi în intimidate îşi muşcă pumnii de necaz deoarece a fost împins în plan secund, fără nici o influienţă politică reală asupra parlamentului şi partidelor politice, opoziţia la guvernarea uslinoasă e ca o oaie ce suferă de sindromul vacii nebune, soţietate ţivilă e admirabilă , sublimă chiar dar lipseşte cu desăvîrşire .Toate acestea fac din von  Ponthausen cel mai puternic om din România , acesta  îşi pune amprenta asupra întregii Românii, astfel că putem vorbi de un regim Ponta , regim ce il plagiază cu talent şi real success pe cel al lui Putin.

PS Poporul si conducatorii se merita unii pe altii. Ce poate fi mai reprezentativ pt romani decit Ponta: plagiator, mincinos, smecher, Căcărău : chiulangiu, dublu repetent, cv de pierde-vara si felix -Voiculescu: turnator la secu cu acte in regula si cercetat penal, Blaga ,perversul Blaga în pat cu dujmanul , Olteanu –inghititorul de broscoi, Berbecali, mulgătorul de berbeci, etţetera, ce peana mea…. Să trăim bine , să bem şampanie şi să halim caviar prin reprezentanţii aleşi, care ne merită şi pe care îi merităm .

Arizonia testdrive

Boston Trafic testdrive

3 comentarii »

 1. Un an cu Ponta: lupta cu Băsescu şi meciurile în USL
  mai mult, AICI

  Comentariu de Mikutza CE Kurai — mai 9, 2013 @ 2:09 pm | Răspunde

 2. SCANDAL ÎN PDL: Cristian Preda, invitat să plece din PDL „dacă nu se simte reprezentat de partid”
  mai mult , AICI

  Comentariu de Mikutza CE Kurai — mai 9, 2013 @ 2:11 pm | Răspunde

 3. Salvatorul mititeilor
  Victor Ponta are pentru prima dată şansa de a intra în istorie, dacă va reuşi să salveze tradiţionalii mititei de la Directiva Comisiei Europene care va interzice de la 1 iunie folosirea în compoziţia produselor de carne procesată a carbonaţilor de sodiu, a unui conservant şi a unui antioxidant – aditivi alimentari ce sunt esenţiali în reţeta de preparare a micilor.
  Guvernul Ponta împlineşte în luna mai un an, perioadă dominată în principal de închiderea unor mari combinate, care a generat haos pe piaţa energiei, un an cu multe proteste ale muncitorilor din zona privată, cu concedieri colective şi IMM-uri în insolvenţă. Zona bugetară este relativ mulţumită de reîntregirea salariilor, chiar dacă aceasta nu a acoperit nici măcar creşterea facturilor la utilităţi. Un an de guvernare care a adus taxe noi pentru fermieri, creşteri de taxe locale. Urmează un an în care creşterea economică este prognozată pe spinarea agriculturii, deşi urmează patru luni de secetă cruntă, după cum s-au exprimat meteorologii. Acum că a dat ştevia pe lângă gard, românii se mai descurcă de pe o zi pe alta. La nivel macro lucrurile arată însă foarte rău. Aproape toţi şefii de instituţii, fie că e vorba de primării, de judecătorii, de spitale sau poliţie, spun că bugetele sunt acoperitoare doar pentru primele opt luni ale anului. Nimeni nu ştie de unde vor veni banii pe ultimele patru luni, dar aşteaptă ca în fiecare an o rectificare. Tot mai mulţi spun că anul acesta rectificarea nu va fi pe măsura nevoilor, dar nu ne rămâne decât să aşteptăm. În acest context, salvarea mititeilor ar fi singurul lucru bun din primul an de guvernare Ponta.
  Ei bine, astfel de îngrijorări nu întâlnim decât la talpa ţării. Guvernul Ponta are un incredibil talent de a nu transmite îngrijorări, ba chiar dă damfuri de optimism. Victor Ponta e ocupat cu salvarea mititeilor, cu show-uri televizate, model urmat de aproape toţi miniştrii săi. Este primul guvern care îşi trimite seară de seară miniştri pe toate posturile de televiziune. Comunicarea este foarte importantă pentru un guvern, când un ministru apare la o emisiune pentru a comunica schimbări importante de strategie este foarte bine. Dar Ponta şi miniştri săi apar la tot felul de clăci televizate, emisiunile alea cu 4-5 analişti (fie ei ziarişti sau politicieni) care se pricep la orice, discută şapte – opt teme, le amestecă, le fac varză, nu se înţelege nimic.
  Dacă guvernarea USL este varză, opoziţia PD-L şi PP-DD este chiar mai puţin de atât. Este incredibil cum visul majorităţii parlamentarilor din opoziţie este să treacă la putere, singura lor grijă fiind să aleagă partidul care va rămâne la putere după ruperea USL. Politicienii au decăzut atât de mult încât niciunul din partidele actuale nu mai inspiră încredere. Oamenii au nevoie de altceva, de o mişcare să apară de jos în sus, dar deocamdată lipseşte factorul de coagulare. AICI

  Comentariu de Yoko — mai 9, 2013 @ 4:49 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: