CRONICI DIN GERULIA & STIRI FIERBINTI din TREBUCI

mai 6, 2013

Căcărău în lobodă, gura lumii -i slobodă

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 2:37 pm

„Despre cel pe care il numesc El Crin, personaj in fond tragicomic, de un ridicol fara limite, este practic imposibil sa scrii fara sa aluneci in pamflet. Nu s-a mai vazut in politica romaneasca din ultimii 20 si mai bine de ani ceva asemanator: infasurat in sine, egoman si megaloman, logoreic si frizand adeseori delirul in ale sale speech-uri, te intrebi sincer daca n-ar trebui tratat psihic cat mai curand. ...” Volodea Tismăneanu

fotografie editată gratuit la www.pizap.com

Un sfat pentru Crin Antonescu: drogurile, alcoolul şi pokerul dăunează grav sănătăţii!Crin Antonescu, preşedintele PNL, candidatul anunţat de către USL pentru preşedinţia României are o biografie tip şvaiţer.A absolvit, cu chiu, cu vai, Facultatea de Istorie Bucureşti, rămânând de două ori repetent. În facultate a fost cunoscut mai curând prin partidele de poker la care participa, decât prin înclinaţia spre studiul istoriei.A fost repartizat într-o comună din judeţul Vaslui, unde a atras atenţia prin beţiile la care participa şi prin faptul că era un mare cartofor.S-a transferat la Tulcea, de unde este originar, pe post de muzeograf la Muzeul judeţean. Acest post era în nomenclatorul Comitetului judeţean PCR şi, în principiu, necesita acordul Securităţii.

Va colabora cu organele de securitate din Tulcea – Serviciul I, în calitate de colaborator sau persoană de sprijin, şi nu de informator, fapt pentru care nu i se întocmeşte „Mapă personală”.

Are o aventură cu o lipoveancă minoră, de 17 ani, pe care o lasă gravidă. Ulterior, tânăra se va căsători cu un lipovean din Slava Cercheză, care îi va recunoaşte copilul.

Posibilul viitor preşedinte al României este, din acest punct de vedere, o persoană şantajabilă, care poate pune în pericol siguranţa naţională.După Revoluţia din decembrie 1989, apare sau este infiltrat în Alianţa Civică. Ulterior, cu ajutorul lui Dinu Patriciu, la indicaţiile generalului Caraman, şeful SIE, trece la o dizidență a PNL – PL93. A fost căsătorit, dar a dus o viaţă dublă, trăind şi cu Adina Vălean, cu care se va căsători după ce prima sa soţie s-a sinucis.Continuă să fie un pătimaş jucător de cărţi, inclusiv după ce a ajuns preşedinte al PNL, fapt ce îl va face pe primarul liberal al sectorului 1, Andrei Chiliman, să-l admonesteze în public, atrăgându-i atenţia că politica seamănă cu jocul de şah, nu cu cel de poker.Presa l-a luat deseori peste picior, pentru că se scoală târziu şi pentru că este chiulangiul numărul unu din Parlamentul României.Mai are un viciu de care încearcă, fără prea mare succes, să scape. În vara anului trecut a dispărut, pur şi simplu, pentru două săptămâni şi nimeni nu a putut să ofere o explicaţie asupra locului unde s-ar putea afla.În realitate, a fost la Viena, la o clinică privată, extrem de discretă, specializată în cure de dezintoxicare a dependenţilor de droguri.Această informaţie a fost confirmată de colonelul SRI Petrică Sighiraş, care îl cunoştea pe Crin Antonescu din 1988, pe când ofiţerul lucra la Securitatea din Tulcea.Ofiţerul a remarcat că Antonescu era apatic în jurul orelor 11 dimineaţa, după ce lua nişte pastile care îl făceau să fie în formă. Întrebat ce tratament urmează, a răspuns că ia energizante, pentru că este foarte obosit.În acelaşi context, un prieten al generalului Cornel Dobriţoiu, ministrul liberal al Apărării, a spus că Antonescu „este un beţiv” şi, după părerea lui, „mai foloseşte şi alte chestii”, argumentând că are momente când „lasă impresia că cade în transă, iar dacă este întrebat ceva nu se poate concentra pentru a răspunde la subiect”.

SURSA

http://www.ioncoja.ro/textele-altora/rechizitoriu-crin-antonescu-2/

PS Şi totuşi, unde a dispărut Căcărău o săptămînă ca măgarul în ceaţa Londrei înainte de Paşte ?

Reclame

8 comentarii »

 1. AICI
  Putem discuta și alte posibile explicații pentru dispariția domnului Crin Antonescu ….

  Comentariu de Goliat — mai 7, 2013 @ 10:13 am | Răspunde

 2. Sansele lui Crin dupa un an de chin

  mai mult, AICI

  Comentariu de Roib — mai 9, 2013 @ 4:32 pm | Răspunde

 3. Miniştrii Relu Fenechiu, Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu îi cer lui Crin Antonescu ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL!
  Marţi seara, forul restrîns de conducere al PNL s-a întîlnit, în biroul de la Senat al lui Crin Antonescu, pentru o şedinţă de urgenţă, care s-a dorit a fi una discretă, avînd în vedere că subiectul a fost acela al desfiinţării USL. Concret, o serie de miniştri liberali, precum Relu Fenechiu, Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu, de circa o săptămînă, cer, tot mai insistent, părăsirea guvernului şi ruperea, categorică şi definitivă, a USL. Mărul discordiei este cît se poate de pragmatic: acela că, prin Daniel Chiţoiu, liberalii se chinuie să colecteze bani la buget, iar PSD-ul, miniştrii săi, îi cheltuie. La formarea guvernului, Ponta a avut grijă să înfiinţeze ministere, precum cel al Marilor Proiecte, sau i-a flancat pe miniştrii PNL cu miniştri delagaţi de la PSD, luîndu-se liberalilor atribuţiile de investiţii, dar şi toate regiile şi societăţile naţionale de unde se mai pot ciuguli banii.
  Un exemplu elocvent este acela al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, care, practic, l-a lăsat pe Varujan Vosganian fără cele mai rentabile „vaci de muls“, adică societăţile de stat din domeniu. În acest context, sumele la care liberalii se aşteptau să fie puse deoparte (în propriul buzunar), atunci cînd au luat portofoliile ministeriale, nu concordă deloc cu ceea ce pot fura acum şi, din acest motiv, vor să abandoneze guvernarea, sau să îl forţeze pe Victor Ponta să accepte, în maximum o lună de zile, o remaniere a Executivului. Numai că socoteala miniştrilor liberali nu se potriveşte cu dorinţele lui Crin Antonescu, care le-a interzis orice discuţie pe acest subiect, pentru că, în cazul ruperii USL, el nu are nici o şansă de a ajunge la Palatul Cotroceni. Discuţia de marţi seara a durat cam două ore, cu începere de la 20,30, dar viitoarea poziţie a PNL nu a fost lămurită.
  Aici

  Comentariu de VOLCANO — mai 9, 2013 @ 6:40 pm | Răspunde

 4. Demolarea lui Crin Antonescu. Ponta e copărtaș?
  Există, de multă vreme, pe măsură ce cota de încredere i-a crescut, un personaj- țintă al propagandei băsiste, instruită să-l demoleze prin toate mijloacele – Crin Antonescu. Dacă e să cred sondajele și nu prea le cred, Antonescu a căzut sub Ponta, sub Isărescu și mai lipsește nițel să scadă ca simpatie sub Băsescu. Dacă e așa înseamnă că marile acțiuni de anihilare a liberalului au fost eficiente. Dacă ar fi să iau în calcul intensificarea atacurilor la adresa candidatului USL la președinție, merg cu gândul că sondajele sunt false și trebuie cheltuită încă energie pentru a-l anula pe Crin Antonescu. Ca politician, ca om, ca tată de copil, ca orice. Am citit că se scoală târziu. Nu cred, fiindcă, după decesul soției, și-a crescut singur fiica, a dus-o zilnic la școală, a fost și mamă și tată. Cursurile încep devreme, iar cel care se ocupă, cum s-a ocupat Antonescu, de un copil știe ce preparative preced plecarea la școală. E, în consecință, o minciună reluată, umflată, îmbogățită scârbos. Soția lui, bolnavă de cancer, într-o formă avansată și nemiloasă, n-a mai suportat victoria bolii, iminentă, și și-a pus capăt zilelor. E un Casanova! – am citit undeva. Nu e. Au trecut mulți ani până când s-a recăsătorit, purtând un doliu sufletesc evident pentru cei care-l cunosc de aproape. Toată propaganda băsistă încă lucrează la acest subiect. Acum apar alte și alte mizerii despre Crin Antonescu, total nepotrivite firii lui. Nu știu dacă pe toate le gândește Traian Băsescu. Sigur, nu. Ca de obicei are argați, gândesc alții pentru el. Băsescu arată inamicul și dă direcția. E destul. Haita atacă. M-a întrebat cineva dacă Victor Ponta, cel autodefinit ca prieten până la moarte al lui Crin Antonescu, știe despre aceste mizerii. Unii spun, și mă îngrozesc la acest gând, că ar fi copărtaș cu coabitatul, că ar fi, în consecință, coinițiator al acțiunilor subterane. Că, împreună cu serviciile care, cică, trec de la unul la altul ca metresele, mai au un singur individ de înfrânt. Acela e Crin Antonescu. Electoratul USL a fost înfrânt. Nu-i destul? Băsescu e pe poziții, mai tare ca niciodată. De ce mai e nevoie de alte războaie? Pentru că, cică, Antonescu ar putea scăpa de sub carapacea sistemului, nu-i de acolo și, ca atare, trebuie să dispară politic. Va dispărea politic Crin Antonescu, împotriva căruia, indiferent cine e în spate, s-a urnit o întreagă mașinărie? Cât de ușor e de dus cu preșul, de cocoloșit și înmuiat cu vorba electoratul, cât de ușor îl spânzuri într-o miniciună? Rămâne agățat în ea ca râma în cârligul undițarului? Nu știu. Ce știu e că liderul liberal pare să încurce niște ploi care încep să se cimenteze, să se betoneze în înțelegeri care nu par a avea vreo legătură cu etern nefericitul electorat român. Nu cred că Antonescu e Mesia. Dar am convingerea că e un politician care merită, mai mult decât alții, o fărâmă măcar de încredere și respect.AICI

  Comentariu de Mos Teaca — mai 10, 2013 @ 8:13 pm | Răspunde

 5. Crin Antonescu şi P.N.L. vor lua o mare „ţeapă“ de la Mafia P.S.D. TANDEMUL VICTOR PONTA-LIVIU DRAGNEA VA CANDIDA LA FUNCŢIILE DE PREŞEDINTE ŞI PREMIER, CU ACORDUL LUI TRAIAN BĂSESCU (?!)
  Răsturnare de situaţie în planurile PSD pentru candidatura la Preşedinţie, în 2014. Conform unor surse din Serviciile Secrete, în cazul cel mai probabil al ruperii USL, nu lui Sorin Oprescu, ci lui Victor Ponta i se pregăteşte lansarea către Palatul Cotroceni. Planul a fost discutat în linii mari, sîmbătă seara, la o chermeză, pe care Victor Ponta a dat-o la hotelul fraţilor Negoiţă, unde au fost invitaţi, într-un grup restrîns, apropiaţii lui, dar şi baronii cu greutate ai partidului. Aceasta este explicaţia pentru care Maimuţa Obraznică apare, din ce în ce mai insistent, în aşa-zisele analize sociologice, care vor să arate încrederea, tot mai mare, de care se bucură în rîndurile electoratului. În acest context se înscrie şi reînfiinţarea, special pentru Liviu Dragnea, a funcţiei de preşedinte executiv al PSD. Sursele noastre spun că personajul cu mustaţă de camionagiu va fi propunerea PSD pentru scaunul de premier, intenţionîndu-se o campanie electorală în tandem, respectiv preşedinte – premier. Planul este făcut împreună cu Traian Băsescu. De altfel, sursele noastre spun şi că Liviu Dragnea a fost „reevaluat“ de către Matroz şi acesta i-a garantat că nimeni nu va mai auzi nimic despre Dosarul Penal în care este cercetat pentru fraudarea votului de la Referendum. Spargerea USL poate interveni chiar în lunile următoare. Prin oameni de încredere, Victor Ponta a cerut şefilor de filiale judeţene să fie pregătiţi, în orice moment, cu cadre care să îi înlocuiască pe cei din P.N.L. în funcţiile de conducere locale ale instituţiilor statului. CITESTE AICI

  Comentariu de Mos Teaca — mai 10, 2013 @ 8:14 pm | Răspunde

 6. Anticrinul
  Nori de fum și aburi de pucioasă se adună în jurul lui Crin Antonescu. Rîsete de drac răzbat dinspre servicii, în timp ce umbra candidatului USL la președinție nu mai ascultă de mișcările lui. Băsescu rîde fără să-și miște buzele, iar asigurările pisicului Ponta sună ca mieunatul motanului Behemot.
  În România, diavolul umblă îmbrăcat civil, dar are o dungă roșie pe frunte, de la chipiu. Își face lucrarea prin ceea ce muritorii numesc, fără să le ia în serios, „structuri”. Structurile reprezintă toate motivele politice și militare pentru care noi vom muri săraci cu duhul într-o țară bogată în prostie naturală. Sînt o boală rușinoasă a istoriei recente, pe seama căreia băieții deștepți din turnătorie se umplu de bani. Structurile sînt legătura spirituală a prezentului nostru cu iadul comunist, năvălirea barbară a românilor asupra lor înșile.
  Din structuri fac parte nu numai Tudor Postelnicu, Ion Dincă sau Iulian Vlad, nu numai ginerii și rudele lor de sînge, nu numai generalii în civil avansați de Băsescu la excepțional și nu numai coloneii din PDL, gen Gheorghe Falcă, Laura Codruța Kövesi sau Robert Turcescu, avansați de Gabi Oprea la secret. Din structuri fac parte, alături de politicienii sub acoperire, divizii întregi ale noii poliții politice. Și, ca să nu fie nici un dubiu, enumăr aici părți din SRI, SIE, SPP, STS, Parchete, Curți și ANAF. În jurul marilor unități gravitează, ca un nor de asteroizi pitici, microstructuri de toată mîna.
  Cînd Emil Constantinescu ne-a spus, cu vocea gîtuită, că l-a învins Securitatea, avea gheara structurilor încleștată la gît. Cu cealaltă gheară, învelită într-o mănușă de postav, ofițerimea politico-financiară îi umbla prin familie și prin dulap. Cel mai onest și mai blînd președinte al României a fost pus să facă figură de prost într-o poză de grup a Securității. A fost eliminat fiindcă n-a corespuns structurilor, cu ideile lui naive și cu morala lui de încurcă-lume. Aproape n-a contat că Radu Vasile, premierul impus de organe, a fost informator cu acte în regulă. Nici măgurenii și nici truțuleștii implantați în anturaj nu l-au putut da pe brazdă. Constantinescu și-a păstrat ținuta și obsesiile, iar Securitatea l-a dat jos de la fereastra Cotroceniului, în aplauzele noastre, ca pe un bunic care aiurează.
  Sînt semne că același tratament i se pregătește și lui Antonescu. O negură cu iz de sulf, obținută dintr-un amestec de nerușinare și epoleți, se adună în jurul PNL. Răul clocotește în cazanele secrete ale Inițiativei România Liberală, iar versetele satanice care-i unifică pe fondatori sînt fabricate direct la unitate. Membri ai structurilor, confecționați politic astfel încît să pară civili, sînt puși să umble la braț cu șefi ai serviciilor secrete, ca să înțeleagă lumea că palma e bătută la vedere. Peste vălătucii și miasmele operațiunii tronează Anticrinul, cel care a început urzeala diavolească aruncînd celebra petardă „Porumbacu”. În adîncul coșmarului său, Băsescu nu poate accepta să-i lase locul unuia pe care n-ai de ce să-l apuci.
  Cu excepția unui discurs de efect, Crin Antonescu nu are aproape nimic. E un om fără dosar, fără ceea ce s-ar putea numi o „avere nejustificabilă”, practic fără acele protuberanțe de care un viitor președinte să poată fi agățat. Pentru structuri, „Căcărău” e la fel de inutil ca „Țapul” și la fel de periculos ca falimentul bancar. Iar Băsescu, cel pe care, în epoca sa prefaustiană, premierul îl numea „drac”, e gata de orice. Chiar și să se facă frate cu Ponta pînă trece puntea.
  AICI

  Comentariu de Mos Teaca — mai 10, 2013 @ 8:14 pm | Răspunde

 7. Miza centrală a următorilor doi ani
  În plan politic, miza centrală a următorilor doi ani este dacă Crin Antonescu va ajunge sau nu preşedinte.

  El este cel mai vizibil şi mai promovat candidat la preşedinţie şi de asemenea este în poziţia strategică cea mai favorabilă (nu va plăti ponoasele guvernării întrucât nu e prim-ministru, are o situaţie stabilă în propriul partid, are cel mai puternic trust media de partea sa).

  Din acest punct de vedere vorbim de o situaţie oarecum similară cu cea din 2002-2004 (Năstase în prim-plan, ceilalţi sub 10%) sau 2007-2008 (Traian Băsescu în prim-plan, în afară de el zero prezidenţiabili în percepţia publicului).

  Pe de altă parte, PNL nu este cel mai puternic partid din România, procesul în care este inculpat Dan Voiculescu reprezintă o vulnerabilitate de proporţii considerabile, oponenţii lui Crin Antonescu sunt numeroşi iar defectele sale au fost şi vor fi speculate şi supraspeculate până la momentul scrutinului.

  Conflictele dintre trusturile mass-media, dezbaterile privind fondul Constituţiei şi alte lupte minore şi majore se vor duce pentru şi datorită mizei centrale.

  Mă aştept ca discursul public, poziţionările şi jocul politic să se desfăşoare în continuare pe baza acestei mize. Se va ajunge la alianţe de facto sau de iure absolut surprinzătoare, la cooptări neaşteptate de electorate, la mesaje, slogane sau discursuri pe care dacă le-aş scrie astăzi ar părea science fiction pur. În alte cuvinte, intrăm într-o schimbare de paradigmă. Un exemplu este util aici: începând cu 2005, piesele de pe tabla de şah erau cam aceleaşi ca în 2001-2004, dar rolul lor şi uneori chiar şi tabăra pe care o susţineau începuseră să se schimbe. Pioni au devenit regine, piese care jucaseră în centrul câmpului de bătaie s-au retras într-un colţ, ture timide au căpătat anvergură şi şi-au schimbat tabăra. Cine analiza sau privea scena politică din 2007 pe baza situaţiei din 2001-2004 era mult în urma evenimentelor. Tentaţia este ca acum să se facă acest tip de eroare.

  Evident, este posibil şi ca miza să fie dezumflată sau înlocuită cu altă miză care să îndeplinească aceleaşi finalităţi. Energia investită asigură inerţie proiectului, ceea ce reduce probabilitatea unor evenimente precum cele sugerate în fraza anterioară.

  Loviturile sub centură vor exista, dar vor veni foarte târziu sau extrem de târziu.

  Ca observaţie punctuală, tabăra pro-Antonescu este mai bine organizată, mai coerentă şi, datorită structurii mizei, conştientă de propria sa existenţă. Energia sa cinetică este subestimată (vezi cooptarea lui Klaus Iohannis), energia sa potenţială este însă limitată.

  Prin comparaţie, oponenţii – adică cei care doresc ca Antonescu să nu devină preşedinte – sunt răsfiraţi, nu foarte încrezători în ei înşişi şi nici nu prea par conştienţi de existenţa unei tabere anti-Antonescu (ex. „eu îl susţin pe X, care e oponentul lui Antonescu, tu-l susţii pe Y, care e oponentul lui Antonescu; întrucât X şi Y nu sunt aceeaşi persoană, ei sunt inamici deci tu şi cu mine suntem inamici” – conform perspectivei de mai sus: fals). Pe de altă parte o astfel de tabără se poate arăta sau îşi poate conştientiza existenţa târziu sau foarte târziu – cel mai târziu între turul unu şi turul doi al prezidenţialelor. Cu cât tabăra pro-Antonescu este mai puternică, cu atât această revelare va avea loc mai devreme, necesitatea unităţii de acţiune a anti-Crin-ilor fiind mai stringentă.

  Alte mini-observaţii:

  1. Sosirea lui Crin Antonescu la Cotroceni nu este miza principală a următorilor cinci sau zece ani. De miza discutată în acest articol depind mize mult mai mari. Cel puţin din perspectiva taberelor care îl susţin sau care i se opun. Pentru următorii doi ani totuşi, aceasta este miza principală.

  2. Ambele congresele de partid din următoarele 60 de zile au ca miză principală sau secundară poziţionarea pro- sau anti-Antonescu. Tabăra pro-Antonescu poate obţine rezultatul dorit într-unul din congrese, în amândouă sau în niciunul. În funcţie de acest indicator poate avea un drum foarte lejer, moderat ca dificultate sau cvasi-imposibil.

  3. Mai devreme sau mai târziu, tot într-una din cele două tabere se va ajunge. Formule de genul „calea a treia” vor păţi ce-a păţit … Antonescu însuşi în 2009: o înfrângere merituoasă urmată de repoziţionare pro- sau anti-. Asta dacă ajung să supravieţuiască până la alegeri.

  Prin comparaţie, alegătorii au măcar opţiunea absenteismului.

  4. Câteva sintagme pe care le vei auzi sau le vei citi foarte des în următoarele douăzeci de luni:

  4.1. „nu are sens să”
  4.2. „totuşi”
  4.3. „răul mai mic”
  4.4. „binele României”
  4.5. „e momentul să privim raţional”
  4.6. „având în vedere”
  4.7. „trebuie să”
  4.8. „e momentul să punem deoparte”
  4.9. „este foarte important să înţelegem”
  4.10. „opţiunea corectă”

  5. Este extrem de probabil ca în toamna lui 2014 să avem o moţiune de cenzură care va fi adoptată de majoritatea parlamentarilor. Acest lucru pare mult mai fezabil şi convenabil decât un referendum de demitere al preşedintelui simultan cu cel pentru adoptarea Constituţiei. Pe de altă parte, o „mutare” a prezidenţialelor spre un moment cât mai apropiat de prezent ar fi un lucru care l-ar favoriza pe Crin Antonescu. AICI

  Comentariu de Mos Teaca — mai 10, 2013 @ 8:15 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: