CRONICI DIN GERULIA & STIRI FIERBINTI din TREBUCI

mai 1, 2013

Gerulieni in blogosfera -ARTICOLE , LOCATII

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 11:05 am

cred ca este necesar acest topic in conditiile suspendarii de catre WordPress a blogului principal.Turnati aici .

47 comentarii »

  1. Israel‘s ‘lie machine’ has nothing to fear from Palestine’s non-existent ‘truth machine’
    mai mult, AICI

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 1, 2013 @ 11:06 am | Răspunde

    • INCITANT – Dispariţia unui popor ( EVREII SOVIETICI -N.M.)
      HERE

      Comentariu de mihaibeltechi — mai 1, 2013 @ 11:07 am | Răspunde

  2. strong> Caught, Israel orchestrating world war
    HERE

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 1, 2013 @ 11:09 am | Răspunde

  3. CRED CA VOM REUSI SA NE RECUPERAM BLOGUL SI O VOM FACE FIE SI NUMAI CA SA CRAPE FIEREA IN CEI AU DINAMITAT BLOGUL.Nu ii blestem acum, o voi face dupa Sf.Pasti 🙂

    Comentariu de Loreley — mai 1, 2013 @ 11:22 am | Răspunde

    • Il am arhivat in calculator tot blogul, am facut demersurile legale ca sa se redeschida blogul. 🙂
      TRAIASCA 1 MAI CU MICI, GRATARE SI CE O MAI FI 🙂

      Comentariu de mihaibeltechi — mai 1, 2013 @ 11:24 am | Răspunde

      • Nu suspendarea blogului ma deranjeaza , ma deranjeaza rautatea gratuita a unora care sunt fericiti doar atunci cand fac rau.In treacat fie spus, nu dau nume ca sa nu inflamez inutil spiritele, m-a contactat una dintre Sf.Mironosite
        reclamante cu multa, multa satisfactie in glas ,pentru a ma anunta ca au avut „succesuri ” cu reclamatiile lor.

        Comentariu de Loreley — mai 1, 2013 @ 11:28 am

      • micii si gratarele mai dupa amiaza ,noi,astia de la privat trebuie sa muncim de 1 mai ca sa aiba bugetarii bani de mici si gratare 🙂 Am de finalizat o lucrare ,sunt in intarziere .Baietii primesc azi slalariu dublu si mai dupa amiaza ne destrabalam toti cu friptane si beutura ( femei NU ca sa nu ii vina lui al meu idei si sa ma lase singura,sedusa si abandonata 🙂 )

        Comentariu de Loreley — mai 1, 2013 @ 11:32 am

  4. Dilemmas of the Modern Navy

    AICI

    Comentariu de Loreley — mai 1, 2013 @ 11:28 am | Răspunde

  5. Pe când admiterea României în Secuime?
    Popa Laszlo Tokes, convertit cu largul sprijin pedelist în europarlamentar, n-are somn, dacă nu tulbură mereu apele. Luni l-a prins iar strechea şi a anunţat că a făcut deja demersuri şi strânge semnături pentru o „iniţiativă civică europeană privind autonomia comunităţilor istorice maghiare”. Proiectul, adaugă belicosul domn, a fost deja depus la Biroul juridic al Parlamentului European, iar după adoptare, ar deveni obligatoriu pentru statele vizate, recte România, Serbia, Slovacia, Ucraina. „Pentru noi, precizează ipochimenul, anul acesta va fi Anul Autonomiei”.

    Nu întâmplător, provocarea vine la câteva zile după ce – sub şantajul cu negocierile de admitere în UE – Sebia a fost obligată să recunoască Republica Kosovo, proclamată unilateral, iar altor cinci state (România, Spania, Grecia, Cipru, Slovacia), care, din motive întemeiate şi lesne de priceput, refuzaseră să se alinieze, o rezoluţie a Parlamentului European, sub influenţa Partidului Popular European, din care şi Tokes face parte, le cere să accepte Kosovo aşa cum e. Politica faptului împlinit.

    Trebuie să fii struţ şi să-ţi bagi capul în nisip, făcându-te că nu vezi agresiunile la adresa statalităţii României, la condiţia ei de stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, agresiuni pe care extremiştii maghiari, iar nu populaţia de etnie maghiară din Transilvania le-au îndesit în ultimul an. Trebuie să ai memoria primejdios de scurtă, ca să uiţi de provocările – adesea încurajate şi chiar iniţiate de înalţi oficiali de la Budapesta – legate de tentativa de reînhumare a unui bard horthyst, de reabilitarea unui criminal de război, de frecventele manifestări sub slogane ca „Secuimea nu_i România” sau „La revedere România!”. Ori să accepţi ameninţarea cu moartea a unei eleve doar pentru că a purtat o panglică tricoloră, sau să permiţi directorului unui liceu covăsnean să ceară elevilor români să plece din şcoală, pentru simplul motiv că au rugat ca tabloul de sfârşit de an să amintească şi de ei, de români. Trebuie să nu vezi cu ce intensitate au loc asemenea făcături ordinare, ca să nu te întrebi de ce reacţia autorităţilor româneşti e bearcă, e slăbănoagă. De la „preşedintele tuturo românilor”, cunoscut amic al lui Tokes şi al lui Orban Viktor, nici nu-i cazul să ne aşteptăm la mai mult decât la un hăhăit, şi acela la presiunea opiniei publice din ţară, pe culoarele Bruxelles-ului. Unde, îmbrăţişându-l pe Orban, l-a rugat duios „Mai uşor cu pianul pe scări!”. Probabil că-şi pregăteşte rezidenţa la vila din Covasna (scoasă de pe lista celor puse în vânyare de RAAPPS), după ce predă cheile Cotroceniului.

    Totuşi, fără a inflama câtuşi de puţin spiritele, însă punând lucrurile la punct, în consens cu normele internaţionale, cu valorile europene – naţiunea română are dreptul să-şi vadă Guvernul şi Parlamentul de 70% USL trezindu+se. Iar nu asistând pasive la bazaconii vânturate inclusiv de un cunoscut „pro-democrat”, cum este aceea că ar fi posibil ca, după dezbaterea constituţională, să se modifice Articolul 1 din Legea fundamentală. Adică exact acele prevederi care declară imuabile suveranitatea, independenţa sau integritatea teritorială a României. În acest ritm şi cu asemenea atitudini de mămăligă, te poţi întreba cât va dura până să survină, pe aceeaşi canava a faptului împlinit, ideea aberantă a „admiterii României în Ţinutul Secuiesc”, nu în Schengen, a impunerii pentru români, aşa cum vedea un scelerat, a posesiei paşaportului spre a putea călători în propria ţară.

    Gasca lui Felix nu doarme iar Basescu e o data in plus vinovat AICI

    Comentariu de Loreley — mai 1, 2013 @ 12:04 pm | Răspunde

  6. „doamnelor ” pudice si reclamagioaice de la Manastirea Curvele Mironosite, mai duceti-va toate patru in pula zmeilor , futu-va in gura de tarituri si zdrente .Nu veti mai posta la mine pe bloguri sau pe forumuri nici daca veti masura distanta de la Atlantic la Urali prin insumarea pulelor inghitite de voi si de neamurile din cotetele si grajdurile in care inotati in balegar.

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 1, 2013 @ 2:31 pm | Răspunde

  7. PAPPE’S DISCOMFORT
    despre neoaprtheidul israelian din Palestina

    AICI

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 2, 2013 @ 5:40 pm | Răspunde

  8. Laszlo Tokes si lupta impotriva Romaniei
    AICI

    Comentariu de Florina — mai 4, 2013 @ 6:33 am | Răspunde

  9. Final Thoughts on Zionism’s Success and Arab Failure Will Masada II be the endgame? By Alan Hart
    &
    http://evreiiistorialor.forumgratuit.ro/t25-final-thoughts-on-zionisms-success-and-arab-failure-will-masada-ii-be-the-endgame-by-alan-hart
    &
    http://evreii.blogspot.ro/2013/05/final-thoughts-on-zionisms-success-and.html

    Comentariu de VENI-VIDI-Ciuciu — mai 5, 2013 @ 10:50 am | Răspunde

  10. In Bed with Bibi
    http://dissidentvoice.org/2013/05/in-bed-with-bibi/
    @

    In Bed with Bibi

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 7, 2013 @ 3:34 pm | Răspunde

  11. REVIZIONISM
    @
    http://evreii.blogspot.ro/2013/05/revizionism.html
    @

    REVIZIONISM

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 7, 2013 @ 4:40 pm | Răspunde

  12. Syria: A Toast to Israeli State Terrorism
    @

    Syria: A Toast to Israeli State Terrorism


    @
    http://evreiiistorialor.forumgratuit.ro/t36-syria-a-toast-to-israeli-state-terrorism#38

    Comentariu de GERULA cel MIC — mai 9, 2013 @ 10:29 am | Răspunde

  13. Vladimir Putin ameninta direct Israelul
    Adjunctul ministrului de externe sirian Faisal Mekdad a declarat duminica, ca atacurile israeliene asupra unor obiective de pe teritoriul sirian sunt o declaratie de razboi la adresa tarii sale.
    In acelasi ton cu declaratile adjunctului ministrului de externe sirian, presa iraniana si cea ruseasca anuntau posibile atacuri asupra Israelului venite din partea Hezbollah si nu numai, in cazul in care atacul din zona Damascului s-ar repeta. In acelasi timp surse rusesti au indicat ca presedintele Sirian Bashar Assad a fost pe punctul sa declare razboi, in mod oficial, Israelului.
    Russia Today a anunta ca in atacul israelian de duminica, pierderile in vieti omenesti de partea siriana au fost enorme: 300 de morti si alte sute de raniti internati in spitalele din zona. Forta explozilor din zona Barzeh (in nordul Damascului) a provocat o unda de soc in sol echivalenta cu un cutremur de magnitudine 4.
    Din pacate pentru Ierusalim, pe langa inutilitatea lovituri, doua tari au raspuns destul de agresiv, deocamdata doar la nivel declarativ. Daca in privinta Teheranului nu este nici o surpriza majora, atitudinea Moscovei este macar nelinistitoare pentru israelieni. Nu numai ca Moscova a condamnat atacul, dar a facut-o prin vocea presedintelui Vladimir Putin care, in mod direct si fara echivoc, a amenintat Israelul. Astfel Vladimir Putin i-a spus de la Shanghai, primului ministru israelian, Binyamin Netanyahu, ca Rusia nu va mai tolera un alt atac asupra Siriei si daca acesta se va intampla totusi, Rusia va riposta imediat!
    Tonul si termenii ultimativi folositi, sunt un lucru extrem de rar in limbajul diplomatic international, iar faptul ca aceste lucruri au fost declarate direct premierului Netanyahu, arata gradul de enervare al Moscovei fata de atacul israelian. Probabil ca Israelul nu a fost pus la colt de foarte mult timp la modul in care a facut-o Putin duminica.
    Bineinteles ca declaratile Moscovei trebuie luate foarte in serios, Rusia nu este orice tara pe care Israelul sa-si permita s-o enerveze prea tare. Deocamdata Vladimir Putin nu a spus in mod explicit ce anume va face daca Israelul va continua atacul, dar a declarat ca a dat deja ordin sa fie accelerata dotarea trupelor siriene cu tehnica de varf.
    Surse militare au indicat insa ca presedintele rus facea referire la trimiterea in Siria de sisteme antiaeriene rusesti S-300 si de rachete balistice tactice Iskander, rachete pe care sistemele israeliene anti-rachete ar avea sanse pur teoretice sa le intercepteze.
    Declaratile facute de Vladimir Putin au survenit in timpul unei convorbiri telefonice pe care presedintele rus, aflat in China, a avut-o duminica, imediat dupa atacul asupra Damascului, cu PM-ul israelian. Ce anume i-a raspuns Netanyahu inca nu stim, insa in mod clar nu a fost foarte bucuros de avertizarile dure ale Moscovei. Mai mult decat atat Putin a tinut sa-i precizeze lui Netanyahu, ca Moscova nu va permite nimanui sa-l rastoarne pe Assad! Nici Israelului, nici SUA, nici Turciei, iar orice nescocotirea a dorintei Moscovei va avea consecinte foarte dure. Astfel Putin a simtit nevoia sa-i aduca aminte premierului israelian ca sunt anumite diferente, foarte consistente, intre vocea Rusiei si restul lumii, si ca Israelul ar face bine sa-si bage bine in cap aceste lucruri simple!
    Din surse rusesti aflam ca militari sirieni se afla deja in Rusia in pregatire, pentru operarea sistemului S-300, iar aceasta este foarte avansata. Trimiterea de sisteme AA moderne catre Damasc nu are legatura doar cu atacul israelian, ci intr-o masura chiar mai mare, cu posibila decizie a administratiei Obama de a interveni direct in Siria, prin trimiterea aviatiei.
    Liderii rusi au luat in ras zvonul precum ca in Siria armata guvernamentala ar fi folosit arme chimice si au avertizat, pe mai multe voci, SUA si pe aliatii sai sa lase circul cu armele chimice siriene, pe idea ca faza cu Irakul a mers doar o data. Rusia si-a intetit, intr-un mod extrem de agresiv, tirada impotriva interventilor americane si israeliene in Siria si a anuntat pe toate canalele posibile ca de aceasta data Moscova nu numai ca nu va da inapoi, dar dimpotriva va spijini Damascul cu cele mai moderne arme rusesti. Iar China este si ea alaturi de Rusia in aceasta privinta.
    Si bineinteles ca tot scandalul din jurul Siriei are ca scop secundar, sau poate chiar ca scop principal, Iranul! In mod sigur daca sistemele S-300 si Iskander ar ajunge in Siria, este ca si cum Moscova le-ar trimite direct la Teheran. Rusia nu mai accepta sub nici o forma sa piarda aliatii si teritorii, iar incordarea muschilor in Siria poate fi doar o repetitie cu public pentru adevarata miza a crizei din lumea araba: Iranul. Ori Iranul este practic in curtea Moscovei, iar daca rusii decid ca Teheranul nu va cadea, Israelul si SUA ar face bine sa-si pregateasca foarte multi saci negri din plastic, daca se hotaresc totusi sa dea in iranieni. De pe Romania Military
    Desi in urma acestor atacuri Israelul si-a pus iarasi in cap lumea araba, rezultatele sunt extrem de neconvingatoare, si ma refer aici la traseul armelor din Iran si Siria catre Hezbollah, traseu care n-a avut prea mult de suferit in urma loviturilor aeriene israeliene de duminica. Bineinteles ca problema principala a israelienilor este alaturarea rachetelor Fatah-110 cu raza medie si a incarcaturilor chimice siriene, iar cum autoritatea guvernului de la Damasc este foarte subreda, o astfel de “adunare” poate crea haos in Israel.

    http://www.frontpress.ro/2013/05/vladimir-putin-ameninta-direct-israelul.html

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 9, 2013 @ 10:34 am | Răspunde

  14. Ex-regele Mihai a fost oaspetele lui Nicolae Ceauşescu
    @

    E adevărat, măi, majestate?

    Comentariu de Mikutza CE Kurai — mai 9, 2013 @ 2:39 pm | Răspunde

  15. A fost trădare de Țară la 23 august 1944! – Documentele secrete ale tradarii Regelui Mihai. De la Visinski la Stalin, Molotov si Beria.
    @
    http://idiotiutili.blogspot.ro/2013/05/a-fost-tradare-de-tara-la-23-august.html

    @

    A fost trădare de Țară la 23 august 1944! – Documentele secrete ale tradarii Regelui Mihai. De la Visinski la Stalin, Molotov si Beria.

    Comentariu de Mikutza CE Kurai — mai 9, 2013 @ 2:39 pm | Răspunde

  16. Syria Update: The Geopolitical Double Game
    @
    http://orientmedatemporal.blogspot.ro/2013/05/syria-update-geopolitical-double-game.html
    @

    Syria Update: The Geopolitical Double Game

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 9, 2013 @ 3:56 pm | Răspunde

    • Israel’s Syria Story Isn’t Over

      Conspiracy allegations and verbal bluster are all Syria and its allies have managed to fire off in retaliation for Israel’s airstrikes around Damascus last weekend, making Israeli decision makers consider the bombings successful. But the story is far from over.

      Speaking to CNN, Syrian deputy foreign minister Faisal al-Mekdad termed the strikes, which Israeli analysts believe targeted precision weaponry transiting through Syria from Iran to the military wing of Lebanon’s Hezbollah movement, a ”declaration of war.” Israel did not officially take responsibility for the attacks, but retired army officers said they showed Israel would act if ”red lines” against the upgrading of the arsenal of Hezbollah were crossed. The Lebanese Shiite group fought the Jewish state to a standoff during a grueling war in 2006.

      The raids were for the most part treated in the Israeli media and discourse as sterile operations that hit weaponry and not people. There was no immediate way of knowing whether this was accurate. With the United States and Britain quickly voicing understanding for Israel’s action, and because there seemed to be no immediate cost for the bombings, there was also no debate in Israel of whether they were in fact warranted or wise. “If we can do it, then why not?” was the prevalent public attitude, portending further strikes in the future.

      In Syria, the airstrikes were quickly deployed by the regime’s propaganda machine, which postulates that the civil war is not an internal battle but rather stems entirely from an international conspiracy seeking to destroy Syria for being a steadfast Arab nationalist state. According to the Arabic-language website of the Syrian General Authority for Broadcasting and Television, Prime Minister Wael al-Halqi said the Israeli attacks are clear proof of “cooperation and coordination” between Israel and the Jabhat al-Nusra, the Al Qaeda affiliate that is playing a key role in the insurrection. “What is required of our people is to dam this great conspiracy and to thwart it,” he said. According to the same website, cabinet ministers called on Syrian insurgents in the wake of the strikes to “turn their weapons against Israel, the genuine and only enemy of the Syrian people and to join in the campaign against terrorism and its supporters, foremost Israel and some Arab and regional countries.”

      Syrian television highlighted the remarks of Iranian foreign minister Ali Akbar Salehi, who met President Bashar Assad Tuesday in Damascus in a show of support after the bombings. Salehi termed the strikes “part of the Israeli attempt to destabilize the region and weaken the axis of resistance. The time has come to deter the Israeli occupation from such aggressions against people of the region.”

      But despite the accusations from Syria and Iran, the airstrikes do not appear to reflect a strategic Israeli decision to intervene on the side of the rebels and to topple President Bashar Assad. If anything, Israel at the moment appears quite content to watch a weakened Assad remain continue to struggle for survival rather than incur the risks and uncertainties of a rebel victory—including the role of Al Qaeda elements. As it stands, Israeli decision makers are already challenged by the emergence of Al Qaeda supporters that have staged attacks from Egypt’s Sinai Peninsula. Their fear is that Syria could become an infinitely worse zone of chaos, since at least in Sinai the Egyptian army exerts some control.

      While there were some voices in Israel last year seeking to encourage Western military intervention against the Assad regime in order to set back Iranian influence in the region, these have somewhat subsided amid the concern that with Assad gone what comes next in Syria would be worse. Indeed, official Israel seems very comfortable with the status quo of stalemate in Syria, where the death toll has surpassed seventy thousand.

      “I don’t think Israeli policymakers would shed a tear if the situation goes on as it is now,” explains Uri Dromi, a former spokesman for Yitzhak Rabin, the slain prime minister. Dromi stresses, however, that for him “as a human being knowing two hundred people are slaughtered a day is horrible.”

      Analysts expect more Israeli air strikes when, as is expected, there will be more weaponry transfers to Hezbollah. Among the weapons they say Israel is intent on keeping out of Hezbollah hands: Iranian-made Fateh-110 rockets seen as enabling the group to launch pinpoint strikes from central Lebanon on power stations and other strategic targets (these were the reported targets of last weekend’s raids); Russian-made SA-17 surface-to-air missiles seen as threatening Israeli airspace and overflights in Lebanon; surface-to-sea missiles that could hit ports; and SCUD missiles that could carry chemical weapons.

      While Syria clearly fears it would lose a confrontation with Israel, it is possible that fresh airstrikes could pressure the Assad regime into some sort of action anyway. More likely is a Hezbollah rejoinder.

      It has a history of responding to Israeli operations—though sometimes with a delay and outside of the Middle East. Last July, a bomb planted on a bus in Bulgaria killed five Israeli tourists and a Bulgarian driver, with authorities later blaming Hezbollah in what appears to have been a response to Israeli killings of Iranian nuclear scientists.

      It is entirely possible that Israeli and Jewish civilians abroad may ultimately end up paying for what initially looked like—and were marketed as—compelling and clean strikes on Syria.

      AICI

      Comentariu de mihaibeltechi — mai 9, 2013 @ 3:59 pm | Răspunde

  17. Originea si evolutia sovinismului maghiar si sovietic la adresa Romaniei ( Larry Watts )

    AICI

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 9, 2013 @ 4:11 pm | Răspunde

    • Hello, Romania, Hello, friends of peace

      Netanyahu to meet with Putin in Moscow, discuss Russian arms sales to Syria

      AICI

      Comentariu de Hasan — mai 11, 2013 @ 3:45 pm | Răspunde


  18. Diversiunea Holocaustului (1)

    by Fred Leuchter

    AICI
    @
    http://evreii.blogspot.ro/2013/05/diversiunea-holocaustului-1-fred.html
    @

    Diversiunea Holocaustului (1) Fred Leuchter

    Comentariu de Aurolac — mai 10, 2013 @ 6:17 pm | Răspunde

  19. Ponta trage la caruta autonomistă a UDMR? ( I -II )

    AICI

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 10, 2013 @ 7:42 pm | Răspunde

  20. Gatekeeping for Zion

    AICI

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 11, 2013 @ 3:03 pm | Răspunde

  21. AICI

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 11, 2013 @ 3:33 pm | Răspunde

  22. Ce este un jidan? Un domn evreu care tocmai a ieşit din încăpere“

    AICI

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 12, 2013 @ 6:25 pm | Răspunde

  23. Conflicts Forum Weekly Comment – SIRIA
    http://orientmedatemporal.blogspot.ro/2013/05/conflicts-forum-weekly-comment-siria.html

    Comentariu de mihaibeltechi — mai 12, 2013 @ 6:26 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu