CRONICI DIN GERULIA & STIRI FIERBINTI din TREBUCI

septembrie 24, 2012

Pace Ierusalimului ! Shalom Ierusalim ?

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 4:44 pm

Ieri 23 septmbrie 2012 Federația Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.), în parteneriat cu The American Jewish Joint Distribution Committee – România, a organizat incepând cu ora 11.00, in Parcul Unirii din București, Shalom Ierusalim si Tishrei Festival (Tishrei este numele primei luni a calendarului ebraic).

Manifestarea, organizată pentru prima dată in România  are ca principale scopuri comunicarea culturală intre oameni aparținând diferitelor confesiuni și promovarea Ierusalimului orașul celor trei mari religii monoteiste (iudaism, crestinism și islamism) –  istoria, cultura și tradițiile acestui  important oraș.

Deși Manifestarea se declara ca facînd parte din “politica de promovare a dialogului cultural, a întelegerii și respectului culturii si  tradiției fiecărui om în parte, a comunităților, ca entități sociale, pe care Federația Comunităților Evreiești din România și Joint România le propune și le promovează , pentru binele tuturor“, manifestarea a fost una exclusiv evreiască, cu cântece, tradiții și obiceiuri evreiești, ceea ce duce cu greu la ideea de dialog inter-confesional și cultural. 

Participanții erau discret (dar atent !) verificați de niște “băieți” atletici, tunși scurt, plasați la capetele aleii de acces la eveniment, ca nu cumva să intre vreun “neavenit” care nu face parte din “poporul ales”.

Nu i-am văzut acolo deloc invitați pe palestinieni (care au și ei o parte din orașul Ierusalim !), și nici pe creștini… Halal “dialog” !

Deci, din nou, avem de-a face cu o “pax iudaica” în care se “luptă pentru pace, până când nu va mai rămâne piatră pe piatră”, vorba unei glume de pe vremea internaționale socialiste :)

 http://rapcea.ro/2012/09/24/pace-ierusalimului-shalom-ierusalim/

HORATIU 2010

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: