CRONICI DIN GERULIA & STIRI FIERBINTI din TREBUCI

februarie 7, 2012

Ungureanu – “PROGRAMAT” CA SUCCESOR AL LUI BASESCU

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 9:04 am

Mihai Razvan Ungureanu – “PROGRAMAT” CA SUCCESOR AL LUI BASESCU SI ACUZAT CA AR FI AGENT MOSSAD. L-a ajutat oare in “cariera” Patriarhul Daniel?

Deloc surprinzator, MRU considera criza drept o oportunitate pentru o mai mare integrare europeana

Se vorbeste din ce in ce mai des depre seful SIE, istoric, evreu la origini, Mihai Razvan Ungureanu ca viitorul preşedinte al României.
MIHAI RAZVAN UNGUREANU

este cea mai proasta alegere pentru sefia SIE din intreaga istorie a serviciului secret presupus romanesc. In primul rand, la nivelul de suprafata, din considerente morale dar si politice. Unul dintre principiile pentru care se bat cu pumnul in piept partidele momentului, aceleasi care il aclama azi pe Ungureanu – PD, PNL, UDMR – este legat de sustinerea Legii lustratiei.Mihai Razvan Ungureanu este lustrabil: facea parte din pepiniera partidului comunist si, fara indoiala, chiar daca nu ar fi existat revolutia din decembrie 1989 el s-ar fi aflat tot in structurile puterii. A fost membru supleant al CC al UTC. Se lauda colegilor de clasa dupa o manifestare de la Bucuresti ca nu isi va mai spala mana sa dreapta, pe care a strans-o “Tovarasul Nicolae Ceausescu, Secretarul General al Partidului nostru”.
In timpul evenimentelor de la Iasi, din 14 decembrie 1989, monitoriza studentii care aruncau manifeste in incercarea declansarii unei revolte in camine. De altfel, Ungureanu, care, dupa ce a fost instalat la MAE prin concursul lui Andrei Plesu de la Trustul media al Rompetrol se visa viitorul presedinte al Romaniei, era poreclit “mini-Ceausescu” in centrala Ministerului Afacerilor Externe. Aroganta era o alta caracteristica a personajului cu care o sa trebuiasca sa se confrunte spionii Romaniei. La prima sa intalnire cu toti ambasadorii straini din Romania a intarziat o ora, fara sa-si mai ceara scuze la aparitie. Diplomatii occidentali de la Bucuresti au sarbatorit momentul cand Ungureanu a fost silit sa demisioneze. Apoi, in profunzime, Mihai Razvan Ungureanu, fost membru al conducerii Fundatiei Soros in Romania, bursier al magnatului rus Marc Rich – considerat cel mai mare infractor al spatiului ex si post sovietic – si membru al “board”-ului Colegiului Noua Europa al lui Andrei Plesu, a dovedit in toate activitatile sale in vreo pozitie de stat o aplecare adanca pentru actiuni impotriva intereselor nationale romanesti. (…). Ironic, demisia sa a fost fortata la inceputul anului acesta de presa dupa ce aceasta primise informatii despre lapsusurile sale legate de doi cetateni romani in Irak chiar de la serviciul pe care se presupune ca il va conduce acum: SIE. Relatia lui Ungureanu cu presa care prefera sa-si pastreze independenta a produs interventii de-a dreptul dictatoriale din partea ministrului si a ministerului.
Din cauza lui Ungureanu, care a blocat prin interveniitle serviciilor secrete un site-pamflet al adresa sa si a solicitat datele persoanale ale autorilor, Romania a fost condamnata international in ultimele Rapoarte al libertatii presei elaborat de Reporters sans Frontiers, International Federation of Journalists si South East Europe Media Organizations. Actiunile sale in contra statului roman ar fi trebuit sa intre in atentia organelor de aparare a tarii in urma unei eventuale aplicari a Legii asumarii responsabilitatii ministeriale sau a Codului Penal. Pe scurt, acestea sunt: Romanii din jurul granitelor – abandonati in ciuda declaratiilor pompoase de la inceputul mandatului privind sprijinirea romanilor de pretutindeni si din jurul granitelor, MAE a tinut contactul doar cu gastile care servesc interese anti-romanesti, prin intermediul unor corupti cu legaturi in SIE. Coordonatorul Civic Media, Victor Roncea, a declarat ca s-a despartit complet de Mihai Razvan Ungureanu, inca de la inceputul mandatului sau, dupa ce acesta i-a propus sa ocupe pozitia de secretar de stat in MAE pentru a conduce Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Conditia lui Roncea a fost ca acesta sa reformeze complet Departamentul dupa un audit independent urmat de demiterea cadrelor cu legaturi coruptibile in zona serviciilor secrete si cu afaceri oneroase pe banii contribuabililor si, apoi, angajarea prin concurs a unui alt personal profesionist. Ungureanu a refuzat aceasta intiativa, in prezent Departamentul continuand o politica cel putin defectuasa pentru romanii din jurul granitelor si cei de pretutindeni. Aceasta a constituit dovada ca Ungureanu, in ciuda mastii sale pro-occidentale, era si este subordonat grupului din SIE care a blocat constant o politica nationala pe spatiul rasaritean romanesc, Basarabia si Bucovina, preferand sa sustina – prin inactiune sau chiar operatiuni favorabile – politica Rusiei in zona. Cedarea Mostenirii Gojdu Ungariei Prin Acordul din octombrie 2005 dintre guvernele Romaniei si Ungariei, conceput de Ungureanu si plasat pe sub mana la semnat in cadrul primei reuniuni guvernamentale Bucuresti Budapesta, o parte din averea Fundatiei private Gojdu ramase in Ungaria a fost transferata ilegal statului ungar, in ciuda opozitiei Bisericii Ortodoxe Romane, executoare testamentara, care a cerut respectarea Testamentului lui Emanuil Gojdu.

“Acest ministru de Externe nu pare roman”, avea sa afirme profesorul Raul Sorban, detinator al titlului de Drept intre Popoare de la Yad Vashem si aparator al Fundatiei Gojdu.
Minciuna ministeriala de la Moscova. In cadrul unei vizite intreprinse in 2006 in Federatia Rusa a sustinut ca a transmis Patriarhului Alexei un mesaj din partea Patriarhului Teoctist – afirmatie respinsa imediat de Biserica Ortodoxa Romana. Patriarhia Romana s-a aratat ultragiata de o asemenea intruziune abuziva si mincinoasa in afacerile externe ale Bisericii, intr-un moment in care relatiile dintre cele doua Biserici erau la fel de incordate ca intodeauna, din cauza pretentiilor Bisericii Ruse asupra Basarabiei. Austro – Ungureanu “Romania ca si un nou land federal (al Austriei)” a titrat cotidianul austriac Die Presse pe 4 martie 2006 un interviu cu ministrul Mihai Razvan Ungureanu, care a declarat “Austria este azi cel mai important investitor strain din Romania. Trebuie sa priviti Romania aproape ca si un nou land federal”. In acelasi registru se inscrie si o intalnire misterioasa avuta cu seful Bundes Nachrichten Dienst (BND), la prima sa vizita in Germania, in calitate de ministru de Externe, informatie pe care a incercat sa o blocheze de la publicare in presa romana. Marea Neagra si diplomatia schioapa. In ciuda anunturilor entuziaste privind realizarea cooperarii la Marea Neagra si a milioanelor de euro cheltuite, diplomatia condusa de Ungureanu a incasat esec peste esec in zona. Desi Romania a detinut presedintie OCEMN, nu a reusit sa puna pe agenda organizatiei nici un proiect. Dupa ce Rusia a preluat presedintia, Moscova a concretizat teme care fusesera propuse si refuzate de catre MAE de la Bucuresti: o retea energetica, o autostrada in jurul Marii Negre, si reluarea legaturilor maritime intre porturile Marii Negre, act neglijat de Romania inclusiv pe relatia Constanta-Istanbul. Pierderea relatiilor cordiale cu Vaticanul. Romania s-a indreptat catre un conflict diplomatic cu Vaticanul dupa ce intr-un document adresat Guvernului, ministrul Ungureanu recomanda masuri de publicitate pentru a-l pacali pe Suvernul Pontif in privinta afacerii din jurul Catedralei Sf Iosif. Biserica Catolica a protestat oficial la Guvern si Presedintia Romaniei fata de aceasta atitudine.
UNGUREANU SI LIMBA ROMANA. In mai 2006, Ungureanu a declarat ca cetatenii de peste Prut vorbesc “o varianta a limbii romane”, un fel de “light Romanian” (”romana usoara”). Critica unor ziaristi fata de aceasta exprimare care intarea teza “limbii moldovenesti” a declansat un razboi murdar la adresa acestora si a libertatii de expresie in Romania. Contribuind la intretinerea confuziei dintre romi si romani, in ianuarie anul acesta, cu ocazia “Saptamanii Romaniei in cadrul Comisiei Europene si Consiliului UE”, MAE a aranjat un “concert de gala” desfasurat la Bruxelles. Concertul a fost sustinut, conform afisului si promovarii MAE de: Elvis the Bear (Elvis Ursul), Mariana Bidon, Sile the Philosopher (Sile Filosofu), The Tornado Rose (Trandafir Vijelie) si Leo Cascarache ca “invitati speciali ai lui Damian Draghici si Fratii sai – Filarmonika Rromanes”. Cabinetul lui Ungureanu anunta la acea data: “Printre invitati se numara inalti oficiali comunitari, ambasadori ai reprezentantelor permanente pe langa Uniunea Europeana si ai misiunilor diplomatice de la Bruxelles. Sunt asteptati peste 700 de invitati, printre care si directori de think-tank-uri, ONG-uri de prestigiu, reprezentanti ai mass-media internationale si show-business etc”. Cei 18 membri ai familiei muzicale a lui Draghici – un reprezentant valoros al culturii _____esti universale – s-au deplasat la Bruxelles pe banii contribuabililor unde au defilat cu drapelul Romaniei alaturi de reprezentantii noilor state ale UE. Lista este mult mai lunga si priveste, inclusiv, distrugerea unei institutii de elita a Romaniei cum ar fi trebuit sa fie Ministerul de Externe, alterat prin promovarea incompetentei si a favoritismelor specifice unui sistem institutionalizat de coruptie. Nominalizarea sa pentru ocuparea pozitiei de sef al Serviciului de Informatii Externe a alarmat deja membrii onesti ai aparatului de securitate al Romaniei, ai comunitatii de informatii pro-atlantice. Ramane de vazut in ce masura Serviciul Secret Roman va sti sa-si gaseasca anti-corpii si antivirusii pentru ca Romania sa nu ajunga in scurt timp un cadavru pe masa de disectie a cooperativei anti-romanesti.
de Civic Media
ALT MATERIAL INFORMATIV: Mihai Razvan Ungureanu de la CC UTC la Externe si SIE

De la sefia UTC, in capul diplomatiei romanesti si apoi al Serviciului de Informatii Externe Dupa informatiile aparute in presa centrala , Mihai Razvan Ungureanu se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iasi. Tatal sau Stefan Ungureanu a fost profesor de chimie-fizica la Universitatea din Iasi, viceprimar si mai apoi director la Agentia Locala de Conservare a Energiei. Fiul, fost membru supleant al CC al UTC este doctor in istorie. Revolutia l-a prins la conducerea Uniunii Studentilor Comunisti din Romania, zdrobindu-i cariera de partid. In anii 90 tanarul Ungureanu a fost lansat in constiinta publica, drept o stea a intelectualitatii romanesti de regretatul Iosif Sava. Seria seratelor muzicale includea dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de arta, filozofi, muzicieni, instrumentisti, care in ani 1990 erau la inceputul carierei. CV-ul istoricului M.R. Ungureanu este impresionant. Presa a relatat ca studiile si cariera viitorului secretar de stat, apoi sef al diplomatiei romanesti sunt strans legate de organizatiile Soros si de cele iudaice ale magnatului Mark Rich. Apartenenta sa (ca lider) la organizatiile Soros din Romania, ca si la organizatiile iudaice, a facut ca, fara sa fi avut in nici un fel o viata politica activa (dupa cum singur marturiseste), sa fie chemat a fi ministru de externe al Romaniei in 2004, noteaza Cornel Dan Niculae in cartea sa intitulata Politica Filo-Sionista a Romaniei in fata Europei si a lumii. Dealtfel, volumul trei al cartii este ilustrat pe coperta cu poza ministrului Ungureanu cu mainile pe Zidul Plangerii si cu chipa pe cap.
Ofiter de-al nostru sau de-al lor ?
Cat a fost la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu a respectat intrutotul omerta securitatii. Nu s-a facut nici un fel de reforma in MAE, ba chiar mai mult, sub ministeriatul lui s-au petrecut evenimente ingrijoratoare. Rapirea din Irak si scandalul declansat de scrisoarea semnata de ambasadorul Cristian Colteanu sunt doar doua din evenimentele care au dovedit fidelitatea Ungureanului fata de presedinte. Totul a culminat cu arestarea celor doi muncitori romani acuzati de spionaj intr-o baza americana din Irak, despre care premierul Tariceanu a aflat din… presa. M.R. Ungureanu, prins in lupta dintre palate, demisionatul Ungureanu parea o victima sigura, un soi Petre Roman al peneleului surghiunit la Institutul de Studii Liberale. Ulterior, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL pentru a pleca la Viena ca reprezentant special la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei. Nimic altceva decat o scoala de securisti europeana si, in acelasi timp, prilejul unui nou scandal financiar de aceasta data. Surse din cadrul Serviciului de Informatii Externe ne-au relatat ca Mihai Razvan Ungureanu hoinarea in voie inca de cand era secretar de stat prin birourile Centralei SIE si prin unele case conspirative din jurul Ministerului Afacerilor Externe. Intrebat daca vreun secretar de stat sau ministru are dreptul sa se plimbe hai-hui prin cladirile SIE, fostul sef al spionilor externi, Catalin Harnagea s-a aratat extrem de surprins: Nici macar angajatii institutiei nu au voie sa se plimbe de capul lor prin birouri, iar, in ceea ce priveste casele conspirate, aceste sunt frecventate numai de agentii sub acoperire sau ofiterii care ii coordoneaza. Prim-ministrul daca vine, isi anunta din timp vizita. Asadar, stapanul serviciilor Traian Basescu nu si-a lasat sluga din brate, din motive lesne de inteles. L-a propus pe Ungureanu la sefia spionajului extern.
Ungureanu si Episodul japonez
Directorul SIE cunoaste problemele grave cu care se confrunta diplomatia si spionajul extern romanesti, inca de pe vremea cand era secretar de stat MAE. In aceasta calitate, Ungureanu a avut parte in anul 1999 de o prima vizita oficiala in Japonia, unde a dat piept cu gerontocratia japoneza si cu mafia securista din cadrul Ambasadei Romaniei la Tokio. O reprezentanta condusa la vremea aceea de generalul Marin Valcea, un greu al Securitatii comuniste. Desi avea datoria sa aranjeze toate detaliile vizitei, Valcea nu a miscat un deget. Presa centrala a comentat pe larg esecul vizitei. Japonezii sunt conservatori. Varsta inseamna o garantie a experientei si profesionalismului. Pozitiile de top din diplomatia nipona sunt ocupate de persoane cu varste inaintate. Varsta si fizionomia lui Razvan Ungureanu nu le inspira competenta. Fara o pregatire prealabila, codul diplomatic japonez nu a fost respectat Japonezii nu au dat doi bani pe tanarul secretar de stat, care a stat umil prin ambasada. Securistul, doar s-a facut ca ii aranjeaza intalnirile tanarului diplomat. Ion Iliescu, venit in vizita oficiala in acelasi timp, a fost tratat imparateste, consulul onorific Kobaiashi functionand pe post de sponsor. Reteau generalilor din ambasada (Staicu Ştefanel, Valeriu Ruset, Nicu Manolache) avea relatii excelente cu fostul presedinte Iliescu, dar si cu Traian Basescu. Valcea si niponul iau aranjat fostului presedinte, conferinte de presa la universitati din Tokio si Yokohama. Ungureanu a zacut in ambasada. Desi a iesit sifonat din aceasta experienta, tanarul secretar de stat a avut parte de noi prieteni. Domnisoara Anca Mantulescu (de care nu s-a mai lipsit nici cand a ajuns ministru de externe), traducatoare de limba japoneza in locul lui Petre Stoian si familia Neagu. Aurelian Neagu secretar II in ambasada se avea la cutite cu Marin Valcea, dar era prieten la catarama cu Basescu. Fostul sef MAE a evitat orice comentariu despre pataniile sale nipone. Cuplul Basescu-Ungureanu l-au numit in 2005 ambasador in Japonia pe Aurelian Neagu, un individ care nu trecuse la data numirii in post de gradul de consilier MAE. Gabriela a ajuns sefa de directie in MAE. A fost mazilita odata cu protectorul ei, la inceputul anului 2007.
Sponsorii eminentului Mihai Razvan Ungureanu. Numele: Marc Rich.
El este numitorul comun al oligarhilor rusi cu interese in Romania. Are tripla cetatenie: israeliana, spaniola si elvetiana. La cea americana a renuntat, fiind urmarit 18 ani de FBI, dupa ce in 1983 a fost acuzat de evaziune fiscala si „comert cu inamicul sovietic”S-a ridicat din tranzactii internationale tenebroase si este conectat la Mossad, serviciul israelian de spionaj. .Majoritatea firmelor anonime ale „elitei de carton” rusesti au fost infiintate in cantonul elvetian Zug.Acesta este locul de unde, ca un paianjen, Rich si acolitii sai isi conduc operatiunile mondiale.Tot in Zug sunt inregistrate si companiile paravan prin care oligarhii rusi au preluat o felie din economia Romaniei ajutati de oligarhia tradatorilor din Romania. Rich a incercat sa obtina rafinaria Petromidia, plasata strategic: aproape de spatiul ex-sovietic, dar si de Orientul Mijlociu, zone foarte bogate in titei. Liderul sindical Tancau: „Era prin 1993 cand s-a terminat contractul pentru modernizarea rafinariei. A fost o afacere serioasa, Rich a vrut sa cumpere. Nu s-a ajuns fiindca n-au vrut sa vanda. S-a opus, din cate stiu eu, un secretar de stat pe domeniul petrochimic”. Petre Roman completeaza: „Rich nu a reusit sa cumpere fiindca guvernul Vacaroiu nu era atasat de ideea de privatizare in sine”. Contra privatizarii au fost si sindicalistii lui Tancau, care se temeau ca isi vor pierde, multi dintre ei, locurile de munca. De la momentul acesta s-au acumulat pierderi imense, pana la privatizare, adauga fostul premier Roman. In iunie 1997, „gaura neagra” Petromidia avea datorii de 300 de milioane de dolari, fiind, practic, in sapa de lemn. In acelasi an, compania controlata din umbra de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic in Romania. Asociatii lui Rich erau Dan Voiculescu si Stefan Margineanu (fost ofiter DIE), patron in industria metalelor. La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul” lui Rich, Willy R. Strothotte, anunta perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Margineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizari in Romania in petrol si metalurgie feroasa si neferoasa. Oficiosul PDSR „Dimineata” din 28 august 1997 consemna sec: „Nu a fost dezvaluit nici numele consortiului si nici aportul de capital, in procente, al celor trei societati”. Voiculescu si paravanul lui Rich s-au inscris in cursa pentru Petromidia, rafinaria ravnita de magnat inca dupa Revolutie. De data aceasta, in perioada 1998-2000, escrocul international a pierdut cursa in fata Rompetrolului lui Dinu Patriciu. Glencore a pierdut si cursa pentru Petrom, care a revenit, in anul 2004, austriecilor de la OMV. “Luati mana de pe controlul politic al tarii!” Aceasta a fost fraza cheie a unui mesaj public al presedintelui cu adresa directa catre Cartelul Oligarhiei. Cartelul burgheziei rosii, a oportunistilor si fostilor nomenclaturisti s-a constituit in cadrul Marelui Jaf National care a debutat sub patronajul lui Iliescu si Roman si a continuat neincetat pina astazi.
SEFUL SIE, MIHAI RAZVAN UNGUREANU, ACUZAT CA ESTE AGENT MOSSAD DE FOSTUL PURTATATOR DE CUVANT AL SRI, NICOLAE ULIERU. EXPLOZIV

Directorul numit de Traian Băsescu la cîrma SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, se vede confruntat cu o acuzaţie de cea mai mare gravitate, formulată de fostul purtător de cuvînt al SRI, lt.col.Nicolae Ulieru, anume că ar fi agent al unei puteri străineAcuzaţie apare, interesant, exact cînd se vehiculează tot mai tare informaţia că Ungureanu ar urma să fie premier al unui guvern PDL-PNL, în cazul unei noi victorii a lui Traian Băsescu.
Racolarea lui Ungureanu de către SRI, blocată din afara ţării
Nicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtător de cuvînt al SRI, după revoluţie, afirmă că actualul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, este agent străin – practic, o acuzaţie de trădare naţională – şi spune că e gata să ofere probe în acest sens, dacă va fi audiat de comisiile parlamentare de resort, de control al SRI şi SIE. Prezent la Realitatea TV, lt.col. Ulieru a declarat că şeful SIE ”a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat? ” a spus fostul aghiotant al lui Virgil Măgureanu.
El a adăugat: ”înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcut la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin”.
Şeful SIE a tras sfori în cazul Hayssam
Ulieru a explicat, metaforic, mecanismul respectiv, prin care s-a blocat racolarea lui Ungureanu: ”Dacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI. Ulieru a mai spus că e gata să furnizeze date concrete comisiilor parlamentare de resort: ”Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”El a mai dezvăluit că acelaşi Mihai Răzvan Ungureanu a făcut intervenţii pentru ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare, lucru care, în opinia lui Ulieru, nu face decît să confirme apartenenţa lui Ungureanu la un serviciu străin.
Ipoteză: SRI încearcă să blocheze numirea lui Ungureanu la şefia Guvernului
Acuzaţiile lui Ulieru, un om care vine din sistemul serviciilor secrete sunt de o maximă gravitate, în condiţiile în care Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe în trecut, iar acum conduce al doilea mare serviciu secret al ţării. Care ar putea fi substratul acestui nou scandal? Foarte probabil, un nou episod al luptei între servicii care a marcat pe de-a-ntregul acest an.Despre Mihai Răzvan Ungureanu se vehiculează tot mai intens, în ultimele zile, că va fi premierul desemnat de Traian Băsescu în cazul unei victorii în alegeri şi al constituirii unei alianţe PNL-PDL, în legătură cu care şeful statului a început, deja, să dea anumite semne de deschidere. Ungureanu ar avea avantajul că este un apropiat al lui Băsescu, dar, în acelaşi timp, provine din PNL, ceea ce ar avea ca rezultat o coagulare mai solidă a grupării de dreapta pe cale să renască la guvernare, în două-trei săptămîni. Pe de altă parte, s-ar putea ca SRI să nu îi convină ca marele rival, SIE, să obţină, peste noapte, o ”pilă” atît de puternică în conducerea statului, adică un premier, în pixul căruia stau atît bugetele serviciilor cît şi alte posibilităţi. Oricum ar fi, declaraţiile lui Ulieru nu pot şi nu trebuie să rămînă fără urmări, dată fiind gravitatea lor excepţională.
Bogdan Tiberiu Iacob
INPOLITICS

Dislocarea lui Mihai Răzvan Ungureanu de la SIE şi antrenarea lui pentru prezidenţialele din 2014. Acesta este, pe scurt, ultimul scenariu.
Barack Obama îl îndeamnă pe Traian Băsescu să-şi găsească repede un succesor de soi la tronul Cotrocenilor.
Informaţia referitoare la aruncarea actualului şef al SIE în arena politică vine după vehicularea directorului SRI, George Maior, pe post de posibil premier. Iar de luarea în calcul a „decapitării” principalelor Servicii de informaţii în favoarea politicii sînt vinovate partidele noastre, incapabile să producă personalităţi şi lideri. Şi, cum România face parte din NATO şi UE, partenerii noştri externi se arată la rîndul lor preocupaţi încă de pe acum de cine va conduce România în epoca post-Băsescu.
Rocada Cristian Diaconescu – Răzvan Ungureanu
Cristian Diaconescu – Dovada vie a faptului că orice diplomat are în raniţă bastonul de şef al SIE
Subiect pe larg dezbătut de Traian Băsescu, Hillary Clinton, Joe Biden şi Barack Obama în timpul recentei vizite efectuate de şeful statului peste Ocean, susţin voci informate. Cînd, pe post de succesor al lui Băsescu la Preşedinţie, a fost pomenit Răzvan Mihai Ungureanu, nume bine primit de gazde.
Răzvan Ungureanu – Mulţi îl văd „moştenitorul” lui Traian Băsescu
Ca dovadă, nici nu au trecut două săptămîni şi despre Ungureanu se aude că va fi dislocat din dispozitivul SIE şi aruncat pe scena politică. Scopul: antrenarea lui pentru Cotroceni. Iar locul său ar urma să fie luat de Cristian Diaconescu. Care, culmea coincidenţei, se întîlneşte taman în aceste zile, la Washington, cu boşi din Serviciul Secret, CIA şi Departamentul de Stat pentru Apărare. Ceea ce seamănă al naibii de bine cu luarea binecuvîntării de la „marele licurici”.
Sătul de Boc, Washington-ul l-ar prefera pe G. C. Maior sau pe Călin Georgescu.
G. C. Maior – A ascultat suficient de mult pentru a deveni un bun premier
O dată „rezolvată” Preşedinţia, mai marii Americii şi Romaniei au trecut la Guvernul Boc. De care toţi s-au declarat sătui, ne asigură sursele. Conform ecourilor revărsate pînă pe malurile Dîmboviţei, partea americană ar fi sugerat o schimbare rapidă şi majoră, context în care au fost rostite două nume: Călin Georgescu (despre care tot acolo s-a spus că este agreat şi de Germania, Franţa şi Anglia) şi George Maior (tot Serviciile, săracele!). Cum „Naţional” a detaliat deja varianta Maior (foarte bine văzută la Washington de cînd cu parafarea instalării scutului antirachetă), ne vom referi acum la „prospătură”. Care este vechi „client” al zvonerilor preocupaţi de urmaşul lui Emil Boc la Palatul Victoria. Intens pronunţat după alegeri, cînd mai toată lumea aştepta înlocuirea lui Boc (singurul premier postdecembrist căzut victimă unei Moţiuni de Cenzură), numele lui Călin Georgescu, personaj legat de marea finanţă internaţională, a fost bine primit de mediul de afaceri.
Călin Georgescu – Un finanţist bine văzut în marile cancelarii ale lumii
Clasa politică, în schimb, a strîmbat din nas (în frunte cu PDL-ul) atunci cînd a auzit de „stranger”. Insensibili la orgoliile politicienilor dîmboviţeni, americanii i-ar fi explicat însă lui Băsescu despre un Georgescu premier, care ar putea uşor obţine împrumuturile necesare acoperirii deficitului înregistrat de bugetul necesar achitării pensiilor în 2012, de exemplu. Şi nu numai, din moment ce cifra avansată la Washington, în momentul în care s-a vorbit despre creditul pe care l-ar avea un guvern condus de Călin Georgescu, a fost de 19 miliarde de dolari. Ca să vezi „coincidenţă”, cam în acelaşi timp cu vizita lui Traian Băsescu în SUA, „Washington Post” i-a luat un vast interviu lui Georgescu, în care a opintit de la început şi pînă la sfîrşit să-i ridice mingea la fileu. Iar americanii în mod sigur nu-l „încălzeau” pe Georgescu ca să-i ia locul lui Obama…

[…] Sub protectia Preafericitului
Peafericitul Daniel l-a ajutat pe Ungureanu la greu

„Zburat” de la Bucuresti, Mihai Razvan Ungureanu intrase deja intr-un con de umbra profesional. Deja „aripile” junelui diplomat fusesera taiate, urmand, probabil, sa fie un nou tanar politician despre care s-ar fi spus, cine si-ar mai fi adus aminte de el, ca s-a nascut talent si a ajuns … speranta. Numai ca, acesta a fost recomandat cu insistenta pentru a fi reprimit in MAE de nimeni altul decat Preafericitul Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Care, dupa cate se poate vedea, a avut mana buna, din moment ce Ungureanu se afla acum in vederile lui Traian Basescu si chiar a cancelariilor internationale pentru preluarea functiei de presedinte al Romaniei din 2014.

(…) „Criza ajută Europa să se întărească”
George Radulescu: Cum credeţi că va arăta Europa după acest al doilea val al crizei?
Mihai Răzvan Ungureanu:Europa, în opinia mea… Sper că nu-mi cereţi o profeţie.
George Radulescu: Nu. O previziune.
Mihai Răzvan Ungureanu: Va fi greu s-o pun şi în felul acesta. În opinia mea, orice criză de creştere ajută Europa să se întărească. E un set de experienţe prin care această formulă asociativă trebuie să treacă. La capătul crizei, în mod natural, ar trebui să se găsească o asociere cu un grad ridicat de integrare. Îmi era aproape simplu să vorbesc despre Statele Unite ale Europei. Nu merg până la a cita o asemenea formulă, care este profund încărcată de sens politic, însă integrarea sporită a statelor membre ale Uniunii Europene salvează şi Uniunea Europeană, salvează şi membrii în sine. (…)
George Radulescu: S-a vehiculat în mai multe rânduri că veţi candida la Preşedinţie. O veţi face?
Mihai Răzvan Ungureanu: Eu n-am să vă răspund acum la această întrebare. În momentul în care voi considera că acest lucru reprezintă opţiunea mea, va fi evident opţiunea mea şi veţi şti imediat. Deocamdată, ştim în ce poziţie sunt, iar ceea ce am de făcut se recunoaşte prin intermediul acestei ocupaţii administrative. Cred că, la un moment dat, lucrurile vor putea căpăta şi o altă turnură. Sunt un om la 43 de ani. Răspunsul meu va veni la momentul oportun. (…)
George Radulescu: Românii nu privesc cu atât de multă încredere acest angrenaj instituţional. Recensământul a demonstrat-o şi prin faptul că mulţi au refuzat să-şi declare codul numeric personal…
Mihai Răzvan Ungureanu:Credeţi?
George Radulescu: Am putea interpreta lucrurile şi de maniera aceasta. De ce credeţi că oamenii n-au vrut să le spună recenzorilor CNP-ul?
Mihai Răzvan Ungureanu:Şi eu aş fi curios de ce n-ai oferi CNP-ul atâta vreme cât nu poţi să faci nici măcar o tranzacţie sau să-ţi iei o reţetă compensată fără să oferi codul numeric personal.
George Radulescu: Una dintre temerile exprimate în spaţiul public a fost aceea a fraudării voturilor…
Mihai Răzvan Ungureanu: N-aş putea să mă pronunţ asupra acestei chestiuni. N-a fost vorba de fraudarea voturilor de foarte mult timp încoace. Dar în instituţii ca atare e greu să-ţi pierzi încrederea pentru că întotdeauna funcţionează un raţionament puternic în spatele acestei întrebări. Poţi să trăieşti în absenţa instituţiei? Poţi să trăieşti în absenţa Poliţiei? Nu. Poţi să trăieşti în absenţa unei instituţii cum este Armata? Nu. Poţi să trăieşti în absenţa unei instituţii cum este, să spunem, Agenţia de plăţi în agricultură, în situaţia de faţă? Nu. Poţi însă să-ţi doreşti optimizarea activităţii lor. Da, acest lucru se poate. (…)

NOTA:
Nu avem de unde sa stim daca toate evenimentele relatate in aceste materiale sunt reale. Am subliniat ceea ce ni s-a parut a fi mai relevant si probabil adevarat. Unele din alegatii e posibil, insa, sa fie fabulatii. In orice caz, este foarte ciudat ca unele surse stiau ce se va intampla cu MRU inca de anul trecut…
Si inca ceva: nu originea etnica a lui Mihai Razvan Ungureanu este relevanta si nici nu ne intereseaza, ci acuzatia adusa, totusi, de un fost purtator de cuvant al SRI asupra relatiilor necuvenite cu servicii secrete ale unor puteri straine. 
Acest lucru, de altfel, nici nu este …secret. E vorba despre agenda prin care Romania slujeste unor interese strict straine, americane in principiu.

http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=60159

Reclame

Un comentariu »

 1. „Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?”
  Acuzatia adusa, totusi, de un fost purtator de cuvant al SRI asupra relatiilor necuvenite cu servicii secrete ale unor puteri straine trebuie dovedita si daca se adevereste …
  APAR SI MAI MULTE SEMNE DE INTREBARE!
  http://www.curentul.ro/2012/index.php/2012020968497/Actualitate/Tarat-in-diversiunea-anti-Ungureanu-SRI-sustine-ca-Ulieru-bate-campii.html
  si ce spunea guru VMA:
  În 1996, chiar dvs. aţi influenţat lucrurile atunci când aţi declarat în dimineaţa zilei alegerilor că aţi votat „pentru schimbare”.

  V.M.: SRI nu a fost implicat în schimbarea din 1996, dar eu într-adevăr eram convins că e nevoie de o schimbare, ceea ce s-a şi întâmplat.
  Credeţi că Traian Băsescu îşi va termina mandatul?

  V.M.: Această chestiune nu este atât de importantă pentru ceea ce urmează să se întâmple. Nu mai depinde de o singură persoană ceea ce se va întâmpla major în România. Şi chiar dacă ar rămâne, nu cred că Traian Băsescu mai dispune de pârghiile necesare pentru a redresa situaţia într-un sens benefic şi, în general, de ce i-am atribui mai mult decât poate face?

  Mai intai domnul Profesor de la Stefan Gheorghiu si apoi fostul sau purtator de cuvant au tinut sa se manifeste, taman in 2012!

  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/virgil-magureanu-protestele-nu-sunt-spontane-251759.html

  Comentariu de brindusa — februarie 9, 2012 @ 11:01 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: