CRONICI DIN GERULIA & STIRI FIERBINTI din TREBUCI

ianuarie 30, 2012

Inexistentul “Consiliul National al Societatii Civile” scrie presedintelui

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 4:58 pm

Un grup de manifestanţi, grupaţi sub titulatura „Consiliul Naţional al Societăţii Civile „, au trimis la Palatul Cotroceni o listă cu revendicări. Printre acestea figurează desfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), desfiintarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, anularea legii care îi desconspiră pe turnătorii şi ofiţerii Securităţii, desfiinţarea Curţii Constituţionale care anulează textele de lege care nu respectă normele Constituţiei şi, cap de listă, demiterea preşedintelui Traian Băsescu, care a promovat şi a militat pentru pentru buna funcţionare a acestor instituţii.

Între semnatari figurează reprezentanţi ai ofiţerilor de Securitate în rezervă, arestaţi pentru corupţie şi revoluţionari care şi-au pierdut indemnizaţia de 20 de milioane de lei pe lună.

Desfiinţarea ANI dă liber afacerilor parlamentarilor, miniştrilor, a membrilor familiilor acestora, fără a fi obligaţi să-şi justifice averile. Desfiinţarea DNA dă liber corupţiei – luării de mită şi a traficului de influenţă – fără frica de a fi arestaţi. Desfiinţarea CNSAS oferă onorabilitate unor politicieni ca Dan Voiculescu sau Rodica Stănoiu, pentru care există decizii de poliţie politică. De asemenea, împiedică descoperirea ofiţerilor şi turnătorilor Securităţii care au diplome de revoluţionari şi au beneficiat de privilegii ca locuinţe, spaţii comerciale, credite bancare cu dobandă subvenţionată de stat, indemnizaţii totale încasate până acum de aproape 2 miliarde de lei vechi fiecare. Piedica lor este Traian Băsescu , care susţine aceste instituţii, de aceea el trebuie dat jos. Aşa susţin, în esenţă, membrii Consiliului Naţional al Societăţii Civile.

Mulţi dintre membrii CNSC sunt binecunoscuţi. Ei pot fi grupaţi pe categorii profesionale: „revoluţionarii”, sindicaliştii si militarii. Spre exemplu, în grupul revoluţionarilor se distinge Dorin Lazăr Maior, preşediontele unei organizaţii de revoluţionari din Braşov apropiate de Ion Iliescu, fost deputat PSD, arestat în 2006 pentru că a şantajat mai multe persoane de la care a cerut în total 1.000.000 lei noi, adică aproximativ 300.000 de euro. El a fost prins în flagrant de procurorii DNA. Maior mai este supărat şi pentru faptul că a pierdut un proces şi este obligat sa plătească la AVAS ( adică la bugetul statului) aproape 755.000 de dolari luaţi in 1996 de la Bancorex (fosta bancă a Securităţii) bani pe care nu i-a mai returnat. Un alt revoluţionar este şi Dorel Haraga, tot un apropiat al lui Ion Iliescu, supărat pentru că nu mai are privilegii. El era obişnuit să fie consilier sau secretar de stat. Tot revoluţionar este şi Cristian Lefter, dispus să acţioneze pentru orice partid care îi asigură banii pentru indemnizaţii, după cum singur şi sincer ne-a declarat, ca şi Sergiu Teodor Drăghici.

O altă grupare este cea a sindicaliştilor, cap de listă fiind Constantin Creţan, fost lider sindical al minerilor, care a acţionat de fiecare dată la chemarea lui Ion Iliescu şi a PSD sau PRM. El a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru mineriada din 1999, alături de Miron Cosma. Este specialist în organizarea ostilităţilor stradale deoarece are şi experienţa mineriadelor din 1990 şi 1991. Un alt sindicalist căruia îi plac mai mult camerele de vederi ale televiziunilor este Cornel Riegler, profesor de istorie la un liceu bucureştean, care a ieşit in evidenţă prin conflictul cu directorul şcolii pe care îl acuză că era prea apropiat de elevi. El a fost lansat pe orbita sindicală după ce, fiind singurul profesor din şcoală intrat în grevă, a refuzat să încheie mediile elevilor din clasa a XII-a care urmau să intre în examenele de bacalaureat.

De departe, liderul ofiţerilor pensionaţi Mircea Dogaru este cel mai agresiv sindicalist. Potrivit presei, el a fost ofiţer propagandist în grupul de elită al lui Ilie Ceauşescu, fratele dictatorului Nicolae Ceauşescu. Ştie cum să formuleze şi să lanseze un mesaj pentru a obţine efectul scontat. Este simpatizant al Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu. Sindicalistul Petre Nadolu, fost purtător de cuvânt la Armată, spun unele surse din Craiova, liderul unui sindicat pompos de aparăre a drepturilor omului, s-a remarcat la mitingul făcut pentru apărarea primarului Craiovei, Solomon, arestat pentru corupţie. Atunci a reuşit să mobilizeze cateva sute de oameni care să scandeze numele lui Solomon. „Totul pe bani grei „, spun surse extrajudiciare.

Lista completă a celor care vor desfiintarea Anticorupţiei

Contactată telefonic, Oana Florea, directorul Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) ne-a declarat că acest consiliu nu este înregistrat legal:.”Este o denumire pe care am pus-o noi, nu am înregistrat-o niciunde, ca să capete mai multă greutate atunci când revendicăm ceva”. Mai mult, Florea ne-a spus că sub pălăria acestui „consiliu” se regăsesc aproximativ 30 de ong-uri, fundaţii şi sindicate din toată ţara

 

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: