CRONICI DIN GERULIA & STIRI FIERBINTI din TREBUCI

noiembrie 21, 2011

Lista lui Daniel Morar. Ce primari urmează după Apostu

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 9:10 pm

Există o listă a primarilor care vor fi arestați preventiv, la fel ca Sorin Apostu? Coroborând informații obținute de la surse DeCeNews din arcul guvernamental cu datele despre dosarele existente în lucru, la diferite niveluri, se poate alcătui lista primarilor care vor ajunge la DNA, în viitorul apropiat.

 

Următorul vizat de procurorii lui Daniel Morar, deci ai lui Traian Băsescu, este primarul din Brașov, George Scripcaru. Dosarul său a avansat foarte repede după arestarea fostului şef OPC Braşov, Ionel Spătaru, pentru luare de mită. Pe plan politic, cele două arestări spectaculoase vor disciplina PDL, asigurând controlul în perspectiva anului electoral deosebit de tensionat care se apropie. Pe planul imaginii, prin arestarea propriilor primari va consfinți independența procurorilor, atât în rândul opiniei publice, cât și a raportorilor europeni. Spre deosebire de Apostu, Scripcaru ar putea fi eliberat la al doilea termen, pentru a nu se pierde un fief politic important. La Cluj, menținerea lui Apostu în arest și demisia așteptată va lăsa loc liber lui Boc, care și-ar putea justifica plecarea din Palatul Victoria pentru a recâștiga Ardealul și a face ordine în PDL.

În rândul Opoziției, cel mai expus este Radu Mazăre, primarul Constanței. De asemenea, va fi arestat și președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, ceea ce va decapita organizația locală și va reaprinde tensiunile dintre PSD și PNL, pentru împărțirea locurilor eligibile. O lovitură importantă pentru PNL ar fi arestarea lui Andrei Chiliman, primarul de la Sectorul 1. Acuzat constant de PDL că are cel mai mare buget din Capitală și risipește banii pe proiecte inutile, Chiliman va lăsa loc disputelor pentru ”succesiune” între partidele USL.

O eventuală arestare a lui Sorin Oprescu este de luat în calcul la începutul anului viitor, destul de târziu ca Opoziția să-și găsească un înlocuitor de talia primarului general, dar nu foarte aproape de alegeri, ca să nu pară o manevră disperată și antidemocratică. Un scenariu despre care s-a mai discutat în 2010 ar fi lovirea lui Oprescu prin intermediul fiului său, Mircea. Presa a informat, de altfel, că există înregistrări care îl vizează pe Mircea Oprescu, încă din 2010.

Cea mai tare lovitură s-ar putea produce săptămâna viitoare și îl vizează pe secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Acesta a fost deja chemat la DNA în dosarul Bian, șeful ANOFM care căra mita cu sacoșa, de la subordonații săi din Brașov. Ioan Oltean este cel care era să desființeze PDL, fiindcă a uitat să ducă documentele Convenției la tribunal. Desigur, nu acest lucru i se impută, ci faptul că, alături de alți lideri locali, refuză o remaniere a guvernului, inclusiv a premierului, care ar permite relansarea PDL în sondaje.

URL-ul scurt: http://www.dcnews.ro/?p=126528

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: