CRONICI DIN GERULIA & STIRI FIERBINTI din TREBUCI

septembrie 28, 2011

Ce scenarii se mai coc la Cotroceni…

Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 4:54 am
Dislocarea lui Razvan Mihai Ungureanu de la SIE si antrenarea lui pentru prezidentialele din 2014. Acesta este, pe scurt, ultimul scenariu.
Barack Obama il indeamna pe Traian Basescu sa-si gaseasca repede un succesor de soi la tronul Cotrocenilor
Informatia referitoare la aruncarea actualului sef al SIE in arena politica vine dupa vehicularea directorului SRI, George Maior, pe post de posibil premier. Iar de luarea in calcul a “decapitarii” principalelor servicii de informatii in favoarea politicii sunt vinovate partidele noastre, incapabile sa produca personalitati si lideri. Si, cum Romania face parte din NATO si UE, partenerii nostri externi se arata la randul lor preocupati inca de pe acum de cine va conduce Romania in epoca post-Basescu.
Rocada Cristian Diaconescu – Razvan Ungureanu
Cristian Diaconescu – Dovada vie a faptului ca orice diplomat are in ranita bastonul de sef al SIE
Subiect pe larg dezbatut de Traian Basescu, Hillary Clinton, Joe Biden si Barack Obama in timpul recentei vizite efectuate de seful statului peste ocean, sustin voci informate. Cand, pe post de succesor al lui Basescu la Presedintie, a fost pomenit Razvan Mihai Ungureanu, nume bine primit de gazde.
Razvan Ungureanu – Multi il vad “mostenitorul” lui Traian Basescu
Ca dovada, nici nu au trecut doua saptamani si despre Ungureanu se aude ca va fi dislocat din dispozitivul SIE si aruncat pe scena politica. Scopul: antrenarea lui pentru Cotroceni. Iar locul sau ar urma sa fie luat de Cristian Diaconescu. Care, culmea coincidentei, se intalneste taman in aceste zile, la Washington, cu bosi din Serviciul Secret, CIA si Departamentul de stat pentru Aparare. Ceea ce seamana al naibii de bine cu luarea binecuvantarii de la “marele licurici”.
Satul de Boc, Washington-ul l-ar prefera pe Maior sau pe Georgescu
George Maior – A ascultat suficient de mult pentru a deveni un bun premier
Odata “rezolvata” Presedintia, mai marii Americii si Romaniei au trecut la Guvernul Boc. De care toti s-au declarat satui, ne asigura sursele. Conform ecourilor revarsate pana pe malurile Dambovitei, partea americana ar fi sugerat o schimbare rapida si majora, context in care au fost rostite doua nume: Calin Georgescu (despre care tot acolo s-a spus ca este agreat si de Germania, Franta si Anglia) si George Maior (tot serviciile, saracele!). Cum “National” a detaliat deja varianta Maior (foarte binevazuta la Washington de cand cu parafarea instalarii scutului antiracheta), ne vom referi acum la “prospatura”. Care este vechi “client” al zvonerilor preocupati de urmasul lui Emil Boc la Palatul Victoria. Intens pronuntat dupa alegeri, cand mai toata lumea astepta inlocuirea lui Boc (singurul premier postdecembrist cazut victima unei motiuni de cenzura), numele lui Calin Georgescu, personaj legat de marea finanta internationala, a fost bine primit de mediul de afaceri.
Calin Georgescu – Un finantist bine vazut in marile cancelarii ale lumii
Clasa politica, in schimb, a strambat din nas (in frunte cu PDL-ul) atunci cand a auzit de “stranger”. Insensibili la orgoliile politicienilor damboviteni, americanii i-ar fi explicat insa lui Basescu despre un Georgescu premier, care ar putea usor obtine imprumuturile necesare acoperirii deficitului inregistrat de bugetul necesar achitarii pensiilor in 2012, de exemplu. Si nu numai, din moment ce cifra avansata la Washington, in momentul in care s-a vorbit despre creditul pe care l-ar avea un guvern condus de Calin Georgescu, a fost de 19 miliarde de dolari. Ca sa vezi “coincidenta”, cam in acelasi timp cu vizita lui Traian Basescu in SUA, “Washington Post” i-a luat un vast interviu lui Georgescu, in care a opintit de la inceput si pana la sfarsit sa-i ridice mingea la fileu. Iar americanii in mod sigur nu-l “incalzeau” pe Georgescu ca sa-i ia locul lui Obama…
SURSA: National
Reclame

3 comentarii »

 1. […] se mai coc la Cotroceni… Filed under: Uncategorized — mihaibeltechi @ 8:01 am cititi si comentati AICI Like this:LikeBe the first to like this post. Lasă un […]

  Pingback de Ce scenarii se mai coc la Cotroceni… « Cronici Geruliene — septembrie 28, 2011 @ 5:01 am | Răspunde

 2. Remanierea reluaded – Preşedintele tot mai nemulţumit de actuala garnitură de la palatul Victoria


  AICI

  Comentariu de Loreley — septembrie 28, 2011 @ 5:06 am | Răspunde

 3. ”Cristian Diaconescu – Dovada vie a faptului ca orice diplomat are in ranita bastonul de sef al SIE”…
  Adică prin straiță pe la Geoană o fi și un baston de șef al SIE? Dacă e așa, e trist… nu cred ca SIE rezistă la atacul flăcării violet.

  P.S. Chiar dacă adresa și avatarul zic altceva, tot io-s …

  Comentariu de Blue — octombrie 9, 2011 @ 6:20 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: